Rubin Selection, Villa Vinèa – Merlot, Zweigelt și Fetească Neagră, un roșu deosebit de Transilvania

Foarte reușit acest roșu de Transilvania, atent lucrat, al cramei Villa Vinèa – elegant, complex, gastronomic, rezultat al cupajării de Merlot, Zweigelt și Fetească Neagră. Reușit și datorită faptului că, pentru gama Selection, se face o normare destul de strictă, astfel că doar cei mai buni struguri ajung în butoi, pe de altă parte, datorită felului în care au fost aduse împreună aceste trei soiuri și influențelor maturării la baric.

Feteasca Neagră vine cu aromele ei de fructe de pădure și prune, Merlotul aduce catifelarea și eleganță, fructe negre și un pic de tabac, iar Zweigeltul, soi austriac acomodat pe valea Târnavei Mici, îi conferă prospețime și aciditate foarte bune (este un  soi care dă un vin tânăr, cu o notă exuberantă).

De o frumoasă culoare vișinie, Rubin se dezvăluie olfactiv complex –  fructe negre de pădure, cacao, lemn, condiment spicy, fum. Corpul este frumos cu taninuri bine integrați, catifelat. Se simt bine notele de prune, vişine şi cireşe, punctate de senzații de vanilie, scorţişoară, ciocolată, lemn, tușe de condiment spicy. Rămâne lung, frumos, pe postgust, fructat, cu aceleași note de cacao și condiment.

An de producție 2018. 13% vol. alc.

Asocieri culinare. Îl văd foarte bine lângă steakuri de vită medium rare, oaie la cuptor, purceluș la proțap, în general, cărnuri gătite lent.

Despre alte vinuri ale cramei Villa Vinèa puteți citi aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published.