Se pare că a venit vremea sa reiau rubrica de noutăți săptămânale, pe măsură ce se înmulțesc evenimentele. Săptămâna asta mă voi opri numai la degustările de vin din București pentru că se petrec mai multe lucruri interesante. Se anunță plină, așa că am zis să vă dau de lucru. Am ales câteva din ce am văzut eu mai tentant, dar sunt sigură că mai sunt și altele.
14 februarie
De Valentine’s Day, pentru cine caută pretext de ieșit în oraș, Industry Wine Bar propune Chocolate & Wine With Love (cum altfel!) degustare de vinuri din Italia Fattoria Casa di Terra, Bolgheri/Toscana.
Lenaia, Moreccio, Mosaico, Maronea vor fi pe rând asociate cu praline și ciocolată belgiană, facute artizanal de Boris și Marie Carels de la www.ciocolata-carels.ro. Se va povesti și despre vinuri și despre cum se face ciocolata pe marmură (!). Preț participare – 150 lei/pers. Vinurile propuse la degustare au discount de 10% în această zi și pentru cine dorește să cumpere pentru acasă. Mai multe informații aflați aici.
Tot azi, Lovin Wine Bar are “ziua sfântă a spumantului” – de la prânz până pe seară, cu discounturi la orice lichid cu bule consumat aici sau luat acasă. Altfel vine dragostea după spumant. Aici găsiți pagina de facebook a wine barului pentru mai multe detalii.
Și Wine Out Bar & Bistro are azi discounturi la spumante, precum și dishuri speciale de însoțit – stridii proaspete și caviar.
15 februarie
Wine Out Bar & Bistro propune o degustare de vinuri argentiniene – El Enemigo, Mendoza, Piedemonte al Sur, așezare aflată la poalele munților Anzi, la o altitudine de peste 1.400 m.
Despre oenologul El Enemigo Alejandro Vigil, se spune că esye un maestru al Chardonnay-ului și al Cabernetului Franc, dar și un om căruia îi place să rupă barierele. Vinul El Gran Enemigo a primit punctaj maxim, 100 puncte, singurul acordat vreodată de The Wine Advocate unui Cabernet Franc pur.
Se vor succeda aici:
Semillon 2019, Chardonnay 2019 – 96JS, Syrah – Viognier 2018 – 93JS, Cabernet Franc 2018 – 93+JS
Gran Enemigo Blend 2016 – 20% Cabernet Franc, 15% Cabernet Sauvignon, 50% Malbec, 10% Merlot, 5% Petit Verdot – 97JS
Vinurile vor fi acompaniate de preparate din bucătăria proprie.
16 februarie
Grapes The Wine Bar propune un maraton al unora dintre cele mai medaliate vinuri pe plan internațional ale cramei Jidvei asortate cu un meniu gourmet și muzică live – Marlene Cello Fantasy (violoncel) și Alexandru Triscariu (saxofon).







Tot miercuri, Corks The Wine Bar are o degustare de nu mai puțin de șase vinuri ANNO 5 ale cramei Licorna, astfel:
Rose de Licorna Francesca, Rose de Licorna Bătuta, Fetească Albă Flora, Fetească Neagră 2017, Merlot Nicolau, Fetească Neagră/Merlot/Cabernet Sauvignon 1909
O serie de preparate în paring cu aceste vinuri din bucătăria proprie – pate de rață cu piure și trufe, beef bourguignon și black chocolate cake vor face degustarea să curgă mai bine și fie și mai apreciată. Preț 170 lei, mai multe informații aici.
Și Lova Wine Bar are miercuri o degustare a câtorva piese de rezistență ale Cramei Ferdi din Dealu Mare, astfel:
Red King Rezerva 2019 – Cabernet Sauvignon, Cuvee Francisc 2019, Cabernet Franc and Merlot, Cuvee Alexandra 2021 – Tămâioasă Românească & Sauvignon Blanc, Rose Cosmina 2021 – Merlot, Shiraz & Blaufränkisch, Rose Wine, Madame S, Unreleased Wine (TANK Sample) Sauvignon Blanc.
Platouri cu brânzeturi ori charcuterii vor însoți vinurile parcursul degustării.
Preț participare 170 lei, dar am văzut că era deja sold out evenimentul. Însă, cine știe, poate cineva se mai retrage așa că, ]n caz că vă tentează, vedeți detalii și contacte aici.
2o februarie
Duminică, Naive are o degustare Corcova în paring cu preparate pentru fiecare vin, astfel: