Trending news of the week: 2-8 decembrie – lansări de carte: Joseph Hadad. Omul și Bucătăria Hoinară, FoodBloggers de iarnă, Revelion la Radisson si idei de cadouri

Indiferent de câte ori cazi, nu ai voie să renunți”, este unul dintre sfaturile lui chef Joseph către apropiații săi, pe care l-am citit acum în cartea recent lansată – “Joseph Hadad. Omul”, editată de Andra Iliaș, alături de multe lucruri despre viața acestui colos al bucătăriei de la noi. Iar eu cred că învățăm și băgăm la cap sau ne amintim lucruri importante cât trăim, așa că nu pot decât să-i mulțumesc lui Chef pentru ceea ce face, zice și este. Zilele trecute, a împlinit 60 de ani și ne-a impresionat pe toți cu afirmația lui: “Eu, Joseph Hadad, la 60 de ani, nu știu nimic” – de unde și reiterarea în capul meu și mai bine a ideii că mereu, mereu, avem de învățat și de rămas modești.

A fost o bucurie să asist la lansarea cărții, așa cum am spus și atunci, iar după ce o citesc integral, căci abia am început, revin cu o prezentare detaliată. Însă sunt sigură că majoritatea dintre voi o au și poate că au și citit-o. Sunt aici, alături de descrierea vieții lui, a dragostei pentru bucătărie și a tenacității cu care s-a luptat să răzbată și să ajungă unde e acum, și rețete din copilăria lui și mărturii ale unor oameni care i-au fost alături.


Pentru că tot suntem la chef Hadad, el a fost și speaker la ediția de iarnă #FoodBloggers19, evenimentul care ne reunește de două ori pe an, bloggeri și pasionați de gastronomie, chefi și reprezentanți ai brandurilor din domeniu. Așa că, după ce ne pupăm, ne facem tradiționalele poze și bem o cafea, ne băgăm și la discuții. Au fost câteva paneluri interesante și de data aceasta și mai plină sală parcă mai mult ca niciodată. Dincolo de discuții și de noutăți pe care le aduce, mi se pare excelentă coeziunea pe care a reușit să o facă în timp Cristian Manafu cu acest eveniment, adunându-ne mereu, împrietenindu-ne și făcând să colaborăm unii cu alții.

Un an alt eveniment important al săptămânii trecute a fost lansarea albumului Bucătăria Hoinară a lui Răzvan A. Voiculescu care, dincolo de valoarea incontestabilă a cărții care prezintă oameni, locuri și rețete din toată țara, a fost o degajare de emoție care ne-a făcut pielea de găină sutelor de participanți la Marriott. Au fost speech-uri ale oamenilor din album, iar scurt metrajele “Acești oameni minunați și mesele lor umblătoare” al lui Șerban Georgescu și “Blid” ne-au dezvăluit incursiunile prin țară ale lui Răzvan și ale echipei sale pentru a surprinde imagini superbe cu oameni pentru care bucataria este “casa, muma, iubita si pasiune”, cum spune Răzvan. Ne-au copleșit cadrele cu pâinea de țară la țest, ruptă fierbinte cu mâini muncite, cu plăcintele cu brânză aburinde, găina aruncată în oala clocotită, vorbele de duh și cântecele vechi de la țară, poveștile personajelor. O licitație caritabilă cu obiecte de bucătărie, vinuri din colecția personală a familiei primei crame cu acționariat privat de la noi –  SERVE Ceptura, care a culminat cu celebra masă pe care au cărat-o oamenii noștri și un concert Nicu Alifantis au completat evenimentul. Detalii despre carte și de unde o puteți achiziționa aici. Sunt aici și câteva doamne tare dragi sufletului meu.


Tot săptămâna trecută, sâmbătă seara, am fost la un Progressive Dinner la Radisson Blu, unde am gustat felurile principale din cele patru restaurante ale hotelului,care vor fi la cina de Revelion. Am făcut o postare mai amplă despre asta, a fost foarte frumos totul de la mâncarea rafinată, gustoasă, la atmosferă. Mi-au plăcut în mod special vita Black Angus cu sos de ciocolată din Prime, o senzație de gusturi și contraste, cu kumquats și piure de păstârnac, rolurile de sushi din Ginger, dar și halibutul cu sos de homar, piure de conopidă și mazăre din Caffe Citta.  Totul la superlativ aș zice, mulțumesc pentru invitație, Iulia și Vlad! (featured image de aici)

Iar cum săptămâna trecută a fost Moș Nicolae, unul dintre primele cadouri pe care le-am primit a fost o noutate din portofoliul Your Personal Aroma – colecția de parfumuri personalizate #oracol, #florifetesaubaieti – care îți dă ocazia să îți faci parfumul din aromele preferate după ce miroși zeci și poartă numele tău. Detalii aici, o super idee că tot vine perioada cadourilor, a Ralucăi Vasile!  Alte sugestii pentu perioada asta sunt produsele de marochinărie de lux, precum agendele cu blăniță și accesoriile tot din blăniță de genți de la BrosnorDeluxe – Cristina Gazner Cristescu.Și Nicoleta ne-a prezentat salatele de sezon Crăciunița – de la #Eisberg adică, dar eu le zic de siluetă că sunt exact ce îmi trebuie pentru ce am nevoie perioada asta, între atâtea mese festive. Și m-am pus și eu de gătit de Moș Nicolae pentru alți oameni dragi care îmi fac mereu surprize, a.k.a. familia Predoiu PR, niște cookies pe băț – le-am zis eu că tot am avut ciocolată bună de la Nestele și ornamente de la Dr. Oetker. Hai, o săptămână tot la fel de frumoasă să avem!

Leave a Reply

Your email address will not be published.