Trending news of the week (15-22 aprilie)

Săptămâna trecută a fost agitație mare cu Congresul de Gastronomie și Vin, cu atât mai mult cu cât organizatorii (Vinul.ro, GastroArt.Ro și Rare Food Service) au reușit să facă posibilă adoptarea legii pentru Ziua Națională a Gastronomiei și Vinului în ultima duminică a lunii octombrie și au propus și un “Ghid de bune practici în acest sens. Congresul s-a desfășurat marți, 16 aprilie 2019, în Aula Magna a Academiei de Studii Economice București (partener al evenimentului).

Legea a fost inspirată de “Manifestul” adoptat de participanții la prima ediție a aceluiași Congres, care a avut loc în 2017, iar adoptarea ei a dat naștere unor întrebări legitime legate de calitatea evenimentelor care se vor organiza anual. Câteva concluzii majore într-un articol detaliat de Cezar Ioan găsiți aici.

Țin să le mulțumesc și eu personal partenerilor evenimentului Prutul S.A., Selgros, La Mama, Liliac Winery, SanoVita, Eisberg – Iubesc Salatele, Kafune.

Și tot legat de Congres și de cartea noastră de rețete regionale care va fi publicată în curând, Foodlovers Guide into Romanian Treasures, am demarat împreună cu câteva nume mari din bloggingul culinar de food de la noi o campanie de rețete absolut noi pentru Paște, susținută de Spornic. Un articol detaliat găsiți aici.

O altă noutate a fost anunțul deschiderii berăriei germane Becker Brau, din zona Rahova-Uranus, care e operată sub brandul Hanu Berarilor de grupul City Grill. Odată cu această deschidere, cred că zona va începe să devină din ce în ce mai vizibilă, ca pol de going out. Aici sunt locații de evenimente si restaurante precum Palatul Bragadiru, The Ark, Crystal Palace Bollrooms, restaurantul Mahala, Ivan Pescar & Scrumbia Bar, Suzana Ribs & Wings s.a. Pe scurt, o capacitate de până la 500 de clienți, în interior și pe terasă, meniu tradițional românesc, interpretat în stilul Grupul City Grill din care nu lipsesc sărmăluțele cu mămăligă, frigăruile și pastrama de berbec, rața pe varză, ciorba din coadă de bou, precum și berile Becker Brau și Ursus Tank, lansată recent în România. Mai mult am scris pe rezervaunloc aici.

Și nu în ultimul rând, împreună cu Sanovita am plănuit demararea unei campanii drăguțe de rețete health  & fit, pe care le veți regăsi lunar pe blog și pe conturile mele de facebook si instagram. Noutatea pe care o aduce această rubrică de rețete este că voi oferi și informații nutriționale, dar și câteva curiozități legate de ingrediente mai puțin folosite pe scară largă – așa că încerc și un pic de cultură culinară și de sănătate. Prima, un tabouleh a fost publicată deja aici.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.